Вход
обновено 7:20 PM EET, Feb 25, 2020

Фестивал на кестена 2019 в полите на планина Беласица

                        ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ”БЕЛАСИЦА”

с. Коларово , Община Петрич , ул. ”Беласица” №14 , тел: 07423 20-03 , факс: 07423 20-33 , dppbelasica@iag.bg ,Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 12.10.2019 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за осма поредна година ще проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Празникът на Подгорието ще бъде  официално открит  в 12:00 часа, на площада пред читалище „Яне Сандански“.  

 В центъра на събитието отново ще бъдат кестените, които ще присъстват на пъстрите шатри, подредени от домакините. И тази година гостите на празника ще бъдат изненадани с много нови кулинарни вкусотии, характерни за този регион. Изпълнители от самодейните състави при читалищата от района на Природен парк „Беласица“ ще  представят традиционни песни, танци и обичаи.

„Нарисувай Беласица“ ще бъде предизвикателство за малки и големи художници. Традиционната разходка в планината с планински водач и филм за природното и културно наследство на парка са само част от програмата.

Подгорието отново посреща Фестивала на кестена, едно от най-очакваните събития за района. Заповядайте!

 

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на  Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.

 

Последно променена вСряда, 09 Октомври 2019 08:29

Banner 468 x 60 px