Вход
обновено 7:20 PM EET, Feb 25, 2020

„Европейска седмица на спорта" с активност в девет кътчета на България

„Европейска седмица на спорта #BeActive" ще се проведе за пета поредна година от 23 до 30 септември в град София. Церемонията по откриването ще се състои на 23 септември от 12 часа в зала "Арена Армеец". Мотото на тазгодишното издание на инициативата е „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“.

Участниците в програмата могат да бъдат от всякаква възраст, без значение каква е физическата им подготовка. Събитията ще се състоят в 9 български града с вход свободен. В рамките на Европейската седмица на спорта всеки ще може да изпробва и да научи още интересни факти за над 60 вида спорт. Градовете домакини на кампанията са София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Русе, Бургас, Варна, Враца, Велико Търново.

По време на спортната седмица е предвидена и специална програма, насочена към учениците и децата в ранна детска възраст, в която ще се обсъди здравословния начин на живот и физическата активност, необходима им за пълноценно развитие. Тя включва също и специални часове в училищата, ръководени от професионални треньори и известни спортисти.

Всички посетители ще имат възможността да разговарят с различни спортни асоциации, федерации, клубове и правителствени институции за всичко, което ги вълнува по темата. Събитията дават идеалната възможност на всеки да се докосне до нов за него вид спорт, който впоследствие да продължи да практикува, ако му допада.

„Европейската седмица на спорта“ се стреми да увеличи броя на физически активните хора в европейските държави. При спортуващите качеството на живот се увеличава, а липсата на физически упражнения води не само до влошаване на здравето, но и до повишаване на икономическите разходи.

Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз. Посланици на събитието са Йордан Йовчев, Невяна Владинова и Денислав Коджабашев.

https://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px