Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Маги Гигова отпразнува 100-ото предаване на „Покана за пътуване” по БНР

Предаването за пътешествия по БНР „Покана за пътуване“ започна празника за втората си годишнина и 100-ия брой с Мой свят“ в изпълнение на Дара Екимова.  
Водещата и автор на  съвместната продукция на програма „Христо Ботев“ и Интелиджънт мюзик – Магдалена Гигова (член на АБУЖЕТ) посрещна гостите си в Къщата на София, елегантното арт-пространство до пл. Журналист,   нагиздена в копринен тоалет от Китай. Тя бе донесла още етно облекла от личната си колекция, натрупана от посещенията на 89 държави, и по-смелите от присъстващите се превърнаха в индийски принцеси или японски гейши.


Но тъй като предаването не е само за екзотични посоки, а съчетава родолюбие и любопитство към света, от Българската национална гайдарска асоциация изненадаха присъстващите с родопска мелодия от Стоян, син на легендарния Петър Янев. А президентът на асоциацията и почетен консул на България в Конго, Теодора Игнатова, изпрати дъхава обредна пита.
Художникът Иван Яхнаджиев подари своя картина на съпродуцента  на „Покана за пътуване“ д-р Милен Врабевски. Той бе двойно трогнат, защото по време на тържеството звучеше музиката от последния му авторски албум Sorcery inside, създаден заедно със Саймън Филипс от група „Тото“.
Носителки на короната на Мисис България от различни реколти представиха закачливите и стилни тоалети, подходящи за пътуване, на  Lucy fashion. Първа дефилира Вики Божилова, която притежава и титлата „Кралица на света“ от международен конкурс в Доминикана. Последваха я Ирина Белчева – „Бизнесдама на света“ от Рига,  Илияна Карастоянова Мисис Европа – от Беларус, Малина Димитрова, доктор на науките и Мисис Милениум -  от Доминикана, вице Мисис Вселена Мариана Маринова (току-що излязла от „Фермата“) и съвсем прясно избраната Марина Цветанова. Тя още не е имала технологично време да се яви на световна надпревара, за да я спечели.


В тон с пъстрата тематика на „Покана за пътуване“ израелското посолство поднесе фалафел и типични питки с хумус и паста от патладжан. Грузинската посланичка Тамара Лилуишвили изпрати националното печиво хачапури и бутилки с червено вино. Турското Министерство на  културата и туризма подслади празника с несметно количество баклави. България изпъкна с био сирената и кашкавалите на „Рукатка“. А изтощените от услаждане и угаждане възвърнаха енергия с напитките на „Тонино Ламборгини“.
Програма „Христо Ботев“ бе представена от директора Кирил Калев и съпругата му Елена Филипчева, заместник-главните редактори Ива Дойчинова и Весел Цанков и много колеги.  
Посланичката на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова, трикратната носителка на Златна игла София Борисова с дъщеря си Доротея, бившият шеф на Магистрална полиция и експерт в парламента полк. Красимир Занев, актрисата Гергана Стоянова, режисьорът Клара Армандова, писателката Йова Станкова, Мис България Елена Тихомирова, Мисис Глоуб Румяна Маринова,  собственичката на Ивет-фешън Ивета Григорова и тв-водещата Джуджи бяха само част от гостите, пожелали на Магдалена Гигова да направи поне сто пъти по 100 издания на „Покана за пътуване“.
Деси Тенекеджиева, която живее в Лондон, дойде със сина си Йосиф.


Продуцентът на 20 конкурса за красота Меги Савова пристигна с почти пълен комплект „короновани особи“ с титлата Мисис България.  Първата Мисис Баба Капка Амзина и половинката й Явор Цаков  поднесоха на Маги армаган от Австралия с пожеланието да стигне и до там.

Понеже домакинята на партито изрично бе помолила гостите да не носят букети, повечето бяха развихрили въображението си в посока цветя от шоколад. Създателката на „Вино на годината“ Снежана Спасова я изненада с еликсир, вписан в Книгата на Гинес с най-високо съдържание на антиоксиданти. Красимира и Огнян Илиеви пък създадоха бутилка-уникат с оригинален етикет – честитка и снимки от пътешествия на Маги.  
8-годишната Мила собственоръчно бе нарисувала поздравителна картичка.
Но най-нетрадиционният дар пристигна от Пловдив. Солистката на ансамбъл „Тракия“ Дарина Славчева-Славова бе шофирала до София с едничката цел да поздрави „Покана за пътуване“ за втората годишнина. Тя въодушеви за право хоро дами, облечени в индийски и китайски носии, както и в официални тоалети.  

Последно променена вЧетвъртък, 14 Ноември 2019 10:03

Banner 468 x 60 px