Вход
обновено 7:20 PM EET, Feb 25, 2020

Карловска фирма ще изнася розово масло и козметика за Китай

Карловското дружество „Българска роза“ АД подписа 5-годишно споразумение за износ на розово масло и козметика с базираната в Пекин козметична компания Beijing Fangcaoziyan Cosmetics Trading Co. Ltd. Очаква се стойността на изнесената за Китай продукция на „Българска роза“ да достигне до 40 милиона лева в дългосрочен план.

Споразумението е подписано в рамките на форума „16+1”, проведен между Китай и страните от Централна и Източна Европа, чийто домакин беше София. Форумът "16+1" е инициатива на Китай, която е насочена към засилване на сътрудничеството с шестнайсет държави от Централна и Източна Европа в секторите на транспорта, науката, образованието, културата и други. Споразумението е било подписано от президента на китайската козметична корпорация Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, която е прокурист на „Българска роза“ АД.

„Българската роза“ АД е публично дружество, основано през 1947 година в Карлово и е сред най-големите производители на розово масло, козметика и натурални продукти в България, с износ в цяла Европа, както и в Близкия Изток, Източна Азия, Русия, Канада и САЩ. Компанията също е сред основните доставчици за парфюмерийните къщи в Грас, градът известен във Франция като „световна столица на парфюмите“.

От началото на годината акциите на "Българска роза" АД, търгувани на Българска фондова борса, отбелязаха ръст от 2.20 лв. до 2.98 лв. за акция.

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px